Höstklyftpotatis med äpple och pinjenötter

Första gången jag lagade mat tillsammans med en speciell person i mitt liv så lagade vi detta. Det var improvisation direkt i frukt- och grönsaksavdelningen på Willys och blev förvånansvärt gott! Jag föredrar att endast använda stammen på broccolin, tips på vad man kan göra med bara huvudet finns här.
 
 
Ingredienser (2 port)
250 g broccoli (ev endast stam)
4 potatisar
1 äpple
75 g fetaost
1/4 röd chili
100 g grönkål
Pinjenötter, godtycklig mängd
Olivolja
Salt och peppar
Sås: turkisk yoghurt, timjan
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatis och skär broccolin i bitar. Täck med olivolja, timjan, salt och peppar och sätt in i ugnen så fort den blivit varm.
 
Klyfta även äpplet, repa och skär grönkålen i lagom bitar. Tärna fetaost och finhacka chili. Lägg till dessa ingredienser och pinjenötter när potatis och broccoli varit i ugnen ca en kvart. Blanda turkisk yoghurt och timjan.
 
Ta maten ur ugnen efter ungefär en halvtimme, servera med sås.
 

Kommentera här: