Försvenskad vietnamesisk vårrullsbowl

Inspirerad av några olika recept, här kommer min take på bowltrenden. Aldrig gjort någon innan och kan inte heller minnas att jag ätit någon... Men varför inte hitta på en egen. :) Det låter som mycket för fyra portioner, men det här är en till sådan rätt som man måste äta enorma mängder för att bli mätt. Såserna kan man göra i förväg men själva salladen eller vad den ska kallas bör avnjutas direkt.

 hej mobilbild

Ingredienser (4 port)
1 rödkålshuvud (ca 1,5 kg)
1,5 kg morötter
2 gurkor
2 avokado
125 g salladslök
solroskärnor
tahinidressing (nedan)
sojamajonnäs (nedan)

Tahinidressing
2 msk rapsolja
0,5 dl tahini
3 msk soja
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk ingefära, riven
1 lime, pressad
0,5 röd chili, finhackad
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk strösocker

Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
2 tsk soja

Gör så här
Riv rödkål och morötter (morötter först om du vill undvika att de tar färg av rödkålen). Lägg upp en fjärdedel i varje skål, blanda inte. Tärna gurka och avokado. Skär salladslöken i strimlor på snedden. Fördela på skålarna. Blanda tahinidressingen och häll över. Blanda sojamajonnäs och lägg en klick i varje skål. Toppa med solroskärnor och servera genast.

 

Kommentera här: