Bönpasta med halloumi och smörstekt salladskål
Förmodligen kom detta recept till för att jag var sugen på antingen vit fisk (sambon vegetarian) eller pak choi (ofta slut på Willys), och bestämde mig för att salladskål fick duga som ersättning. Det gjorde det.
Angående mängden salladskål. 3-4 blad per person, beroende på smak och bladens storlek, skulle jag säga. Det är ju ändå den som är godast (tack vare smöret).

Ingredienser (4 port)
4 port bönpasta
200 g halloumi
½ huvud salladskål
1 förp kidneybönor
1 dl mandel
2 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
(Mycket) smör till stekning
Salt, vitpeppar, chiliflakes
Rödvinsvinäger
Parmesan till servering
Gör så här
Koka bönpastan.
Stek salladskålsbladen hela i salt, vitpeppar och rikligt med smör. Har du fler än en stekpanna kan du göra detta medan halloumin steker.
Stek finhackad vitlök, bruten halloumi, avrunna kidneybönor, grovhackad mandel och chiliflakes i smör eller olivolja.
Lägg tomaterna i stekpannan så de bara hinner bli lite varma men inte gå sönder. Tillsätt en skvätt rödvinsvinäger.
Servera med pasta och parmesan.