1000 sorters lösgodis, del 2
Jag har alltså aldrig haft särskilt höga ambitioner med den här bloggen. Nu är den lika mycket blajblogg som matblogg, och det känns helt okej. Har lite idétorka vad gäller recept så det här får duga så länge. Det här projektet är nog bra för mina tänder i alla fall, eftersom jag tar mig tid att smaka på varje godis istället för att trycka en hel påse på en halvtimme.


Sigge sköldpadda. Var tvungen att plocka på mig denna. Vem skulle någonsin kalla en sköldpadda för Sigge? Inte jag, men så kanske det har att göra med att jag växte upp på böckerna om Sigge som där var en Shetlandsponny. Sigge sköldpadda smakar i alla fall typ päron. Jag gillar konsistensen, skumbotten och gelékropp, men smaken var inte så imponerande. “Angenäm eftersmak förutom att det blir strävt i munnen” har jag skrivit i mina anteckningar. Det minns jag inte men så var det väl säkert då.

Caffé/Coffee. I brist på bättre namn. Mycket smak av kaffeböna (nice). Hade inte behövt vara så söt. Påminner om när man haft för mycket florsocker i en frosting. Insidan har typ konsistensen av frosting också, konstaterar jag neutralt.
Piggelin. Nu kan inte jag skryta med att komma ihåg exakt hur piggelinglassen smakar, men är ganska säker på att det inte var så här. Godisen vill jag säga är både godare och mer smakrik än glassen. Skulle jag köpa den igen? Förmodligen inte, men vet inte om det beror på smaken eller att det känns barnsligt att köpa piggelingodis…
skriven
Bästa hemsidan